"FERMENTLAR ASOSIDAGI BIOTEXNOLOGIK MAHSULOTLAR VA ULARNING SANOATDA QOʻLLANILISHI" - Abduholiqov Boburjon Abduvhid o’g’li,; SHirinboyev SHamshodbek Sobirjon o’g’li,; Teshaboyev Tolibjon Nizomiddin o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Fermentlar biznesda hayratlanarli darajada muhim rol o'ynaydi va ko'plab sanoat  mahsulotlarini  yig'ish uchun zarurdir. Fermentlar  - bu  reaktsiyalarni tezlashtiradigan  va  quyi  oqim  reaktsiyalari  uchun  mavjud  bo'lgan  prekursorlarni ko'paytirish orqali hosilni yaxshilaydigan oqsillar. Ehtimol, biznesda fermentlar uchun eng  aniq  foydalanish  pishloq,  non  va  alkogol  ishlab  chiqarishdir.  Ushbu  qadimiy ilovalarda  fermentlar  bakteriya  yoki  xamirturush  kabi  mikroorganizm mexanizmlarining bir qismidir. Vaqt o'tishi bilan olimlar o'ziga xos fermentlarni ajratib olishga  va  ularning  kimyoviy  o'zgarish  funktsiyalarini  toqat  qilinadigan  darajada tushunishga  tayyor  bo'lib,  ularni  mikroorganizmlar  xossalari  bilan  yoki  bo'lmagan holda  turli  xil  hayratlanarli  vaziyatlarga  kiritishadi.  Misol  uchun,  fermentlar to'qimachilik,  yuvish  vositalari,  bioyoqilg'i  va  farmatsevtika  mahsulotlarini  ishlab chiqarishda qo'llaniladi. Ushbu ilovalar uchun ko'p miqdorda kerakli fermentlar talab qilinadi  va  ular  eng  sof  shaklda  mavjud  bo'lishi  kerak.  Sanoatdagi  fermentlarning tozaligi  farmatsevtika  dasturlari  uchun  ayniqsa  muhimdir,  bu  erda  mahsulotlar, shuningdek  jarayon  tartibga  soluvchi  birlashmalar  tomonidan  ko'rib  chiqilishi  va nazorat  qilinishi  mumkin.  Biznesdagi  fermentlar  partiyalari  partiyadan  partiyaga muvofiqligiga  ishonch  hosil  qilish  uchun  muntazam  usul  tekshiruvidan  o'tadi. Detarjan,  farmatsevtika,  kraxmal  va  boshqalar  kabi  turli  sohalarda  fermentlardan ko'plab sanoat maqsadlarida foydalanish mavjud.