MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH JARAYONIDA KONFLIKTOLOGIK YONDASHUVNING AHAMIYATI - Abdurasulova Gulchexra Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  sog‘lom turmush tarzi ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida konfliktologik yondashuvning o‘rni  chuqur  tahlil  qilinadi.  Maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalar  o‘rtasida uchraydigan  nizolar,  ularning  psixologik  va  ijtimoiy  sabablari,  shuningdek  bunday vaziyatlarni to‘g‘ri boshqarishning sog‘lom turmush tarbiyasiga ta’siri ilmiy asoslarda izohlanadi.  Shuningdek  tarbiyachining  kommunikativ  va  konfliktologik kompetensiyasi  bolalarda  gigiyena,  intizom,  hamkorlik  va  o‘zini  boshqarish  kabi sog‘lom turmush tarzi elementlarini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.