MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARDA SOG‘LOM TURMUSH TARZI KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Abdurasulova Gulchehra Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  sog‘lom  turmush  tarzi ko‘nikmalarining  mazmuni,  ularni  shakllantirishning  pedagogik,  psixologik  va gigiyenik  asoslari,  tarbiyachi  faoliyatining  o‘rni  hamda  ta’lim-tarbiya  jarayonida qo‘llaniladigan  samarali  metodlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  milliy  va  zamonaviy yondashuvlar  asosida  bolalarda  gigiyena,  jismoniy  faollik,  to‘g‘ri  ovqatlanish, emotsional  holatni  boshqarish,  kommunikativ  malakalar  kabi  hayotiy  odatlarni barqaror shakllantirishning ahamiyati yoritiladi.