TISH QATTIQ TO’QIMALARIDA ISSIQLIK O’TISHI VA BURG’ILASH VAQTIDA YUZAGA KELADIGAN ISSIQLIK - SABOHAT SAFARALIYEVA ADXAM QIZI; Diyora Xodjayeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tishning  qattiq  to’qimalari (emal,dentin,sement)  tarkibida  issiqlik  o’tishi  jaroyonlari  hamda  stomatolgik burg’ilash  vaqtida  yuzaga  keladigan  mexanik-termik  energiya  ta’siri  ilmiy  asosda yoritiladi. Shuningdek, ortiqcha issiqlik tish pulpasiga zarar yetkazishi mumkinligi, xavfsz burg’ilash texnikasi va sovitish tizimlarining ahamiyati tahlil qilinadi.