TEXNOLOGIYA FANINING TA’LIM TIZIMIDA TUTGAN O’RNI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi,; Axmadova Durdona Odil qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ta’lim tizimida texnologiya fanining tobora ortib borayotgan  ahamiyatini  tahlil  qiladi.  Zamonaviy  dunyoda  ta'lim  sifati  va samaradorligini oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, raqamli resurslar va innovatsion o'qitish usullari hal qiluvchi rol o'ynamoqda. Maqolada texnologiyaning o'quv  jarayonida  talabalarning  o'zlashtirishiga,  motivatsiyasiga  va  kelajak  kasblari uchun  zarur  ko'nikmalarni  shakllantirishga  ta'siri  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek, zamonaviy  ta’lim  tizimida  texnologiya  fanining  roli,  uni  tatbiq  etishda  yuzaga keladigan imkoniyatlar va muammolar muhokama qilinadi.