IDROKDA KUZATUVCHANLIKNING O‘RNI - Reymbergenova Iqbol; Turg‘unova Mexribon; Mirqosimova Hulkar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  tezis  idrok  jarayonining  tarkibiy  qismi  sifatida kuzatuvchanlikning  psixologik  mohiyatini,  uning  shaxs  faoliyatidagi  funksional ahamiyatini  hamda  bilish  jarayonlarini  faollashtirishdagi  o‘rnini  yoritadi. Kuzatuvchanlikning  idrok  aniqligi,  tafakkur  jarayonlari  va  muammoli  vaziyatlarda samarali yo‘nalish topish bilan bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.