AUTIZM SPEKTRIDAGI BOLALARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARINING O‘ZIGA XOZ XUSUSIYATLARI - Jo‘rayeva Sayyora Axmadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  autizm  spektridagi  bolalarning  psixologik  xususiyatlari  va ularning  o‘ziga  xosligi  tahlil  qilinadi.  Autizm  spektri  buzilishi  bo‘lgan  bolalarning rivojlanish jarayonida yuzaga keladigan kognitiv, emotsional va ijtimoiy xususiyatlar, shuningdek,  ularning  o‘rganish  va  muloqot  qobiliyatlariga  ta’siri  ko‘rib  chiqiladi. Maqolada  autizm  spektridagi  bolalarning  individual  xususiyatlarini  aniqlash,  ularni qo‘llab-quvvatlash  strategiyalari  va  psixologik  yordam  shakllari  haqida  tavsiyalar beriladi.  Tadqiqot  natijalari  autizm  spektridagi  bolalarni  tarbiyalash  va  ularning rivojlanishini samarali qo‘llab-quvvatlash uchun ilmiy asos yaratadi.