ARAB TILSHUNOSLIGI - Mirzaxodjayeva Mubina Jasur qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Arab tilshunosligi — arab tili va uning tarixiy, strukturaviy, fonetik, grammatik va  leksik  xususiyatlarini  ilmiy  asosda  o‘rganuvchi  mustaqil  lingvistik  yo‘nalishdir. Ushbu fan nafaqat arab tili tizimini, balki arab madaniyati, diniy manbalari, adabiy an’analari  hamda  arab  olamining  ijtimoiy  taraqqiyotidagi  o‘rni  va  ahamiyatini tushunishda muhim ahamiyat kasb etadi. Arab tili dunyodagi eng qadimiy va eng ko‘p qo‘llaniladigan  tillardan  biri  bo‘lib,  uning  lingvistik  jihatdan  chuqur  o‘rganilishi zamonaviy filologiya fanida alohida o‘rin tutadi.