MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI RAHBARLARINING SHAXSLILIK XUSUSIYATLARI - Kurbanova Zuxra Yashinovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlari faoliyati bugungi kunda nafaqat  menejment,  boshqaruv  yoki  ish  tashkil  etish  borasida,  balki  shaxs  sifatida zamonaviy  ijtimoiy  talab  va  ehtiyojga  moslashish,  innovatsion  fikrlash,  axloqiy pozitsiya va shaxsiy namuna ko‘rsatish darajasida ham o‘z ahamiyatini oshirmoqda. Shuning  uchun  ham  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlari  rahbarlarining  shaxslilik xususiyatlarini o‘rganish va chuqur tahlil qilish dolzarb masala hisoblanadi. Shaxs — bu  jamiyat  taraqqiyoti  uchun  muhim  ahamiyat  kasb  etadigan,  o‘zining  individual jihatlari,  qadriyatlari,  dunyoqarashi,  taraqqiyotga  yangicha  yondashuvi  bilan  ajralib turadigan  insondir.  Rahbar  shaxsiga  xos  bo‘lgan  sifatlar,  yangi  metodologik yondashuvlar zamirida rahbarlik faoliyatini takomillashtirish, zamonaviy o‘zgarish va yangilanishlarga tezkor moslashish g‘oyasi yotadi.