NODIRA IJODIY MEROSI - Axmadjonova Durdonaxon Xabibullo qizi; Idrisova O‘g‘ilxon Qudratbek qizi; Abdumalikova Nodira Alijon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek adabiyotining yorqin vakili shoir Nodira  ijodiy  merosi  tahlil  qilinadi.  Nodira  she’riyatida  muhabbat,  sadoqat, ma’rifatparvarlik  va  vatanparvarlik  mavzulari  o‘z  ifodasini  topadi.  Shoiraning lirikasida  badiiy  tasvir  vositalari,  ramziy  obrazlar  va  shaxsiy  kechinmalar  aniq ko‘rinadi. Maqola Nodira ijodining o‘zbek mumtoz adabiyotidagi o‘rni va  bugungi avlod uchun ma’naviy-estetik ahamiyatini ochib beradi.