INKYUZIV TA’LIMDA O’QITUVCHILARNING IJTIMOIY MAS’ULIYATINI RIVOJLANTIRISH YO’LLARI - Mo’minova Gulnora Qurvonali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida o‘qituvchilarning ijtimoiy  mas’uliyatini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Inklyuziv  ta’lim  tizimi barcha  bolalarga,  jumladan,  jismoniy  yoki  aqliy  cheklovlarga  ega  bo‘lgan o‘quvchilarga teng imkoniyatlar yaratishni nazarda tutadi. Shu bois o‘qituvchilarning kasbiy etikasi, empatiyasi, tolerantligi va ijtimoiy faolligi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada  o‘qituvchilarning  ijtimoiy  mas’uliyatini  shakllantirishning  pedagogik-psixologik mexanizmlari, amaliy metodlar va innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi.