ZAMONAVIY ORTODONTIK APPARATLAR HAQIDA ILMIY MAQOLA - Mirvohidova.N (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish Ortodontiya  —  bu  stomatologiyaning  tishlar  va  jag‘larning  noto‘g‘ri joylashuvi,  tish  qatoridagi  nuqsonlar  va  tish-yuz  skeletidagi  nomutanosibliklarni aniqlash, oldini olish va davolash bilan shug‘ullanadigan sohasi.Ortodontiya so‘nggi yillarda  texnologik  rivojlanish  tufayli  sezilarli  darajada  o‘zgardi.  An’anaviy  metall braketlar  o‘rnini  yanada  qulay,  samarali  va  estetik  ko‘rinishga  ega  zamonaviy apparatlar egallamoqda. Ushbu maqolada bugungi kunda keng qo‘llanilayotgan self-ligating  braketlar,  keramik  braketlar,  lingval  braketlar  va  aligner  tizimlarining afzalliklari,  kamchiliklari  va  qo‘llanish  sohalari  yoritiladi.Bu  maqoladan  keyin o’zingizga kerak bo’lgan ortodontik apparatlar haqida ma’lumotlarga ega bo’lasiz.