TIKUVCHILIK SOHASIGA HUNARMANCHILIK AN'ANALARINI SAQLAB QOLISH VA ULARNI ZAMONAVIY DIZAYNDA QOʻLLASH IMKONIYATLARI - Eshmuratovna Nilufar Xalbayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  tikuvchilik  sohasidagi  hunarmandchilik an’analari  va  ularni  zamonaviy  dizaynda  qo‘llash  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi. Maqolada  milliy  naqshlar,  matolar,  kashtachilik  texnikalari  va  etnik  aksessuarlarni saqlash hamda ular asosida zamonaviy libos va aksessuarlar yaratish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, raqamli dizayn, 3D texnologiyalar va innovatsion usullar orqali milliy an’analarni yangicha talqin qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.