AQSH MUSIQA TA'LIMI - Mashrabjonova Oʻgʻiloy Sultonbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada Amerika Qo‘shma Shtatlarida musiqiy ta’lim tizimining tarixiy rivojlanishi,  uning  shakllanish  bosqichlari,  zamonaviy  dasturlari,  innovatsion yondashuvlari hamda ta’lim tizimida musiqa fanining tutgan o‘rni keng tahlil qilingan. Maqolada  AQSH  maktablari,  kollej  va  universitetlarida  musiqiy  ta’limning qanday olib  borilishi,  milliy  standartlar  asosida  baholash  tizimi  hamda  davlat  va  xususiy sektorning musiqiy ta’limdagi o‘rni ham yoritilgan.