AMIRIYNING ADABIY MEROSI VA UNING O‘ZBEK ADABIYOTIDAGI O‘RNI - Avazbekova Inoyatxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  Amiriy  ijodining  o‘zbek  adabiyotidagi  o‘rni,  uning  badiiy merosining o‘ziga xos jihatlari va poetik mahorati tahlil qilinadi. Shoir asarlarida aks etgan ma’naviy-axloqiy g‘oyalar, tasvir uslubi va adabiy an’analar bilan bog‘liqligi yoritiladi. Tadqiqot Amiriyning adabiy jarayonga ko‘rsatgan ta’sirini ochib berishga qaratilgan.