AMIRIY IJODI VA UNING JANR XUSUSIYATLARI - Jo'raboyeva Hayotxon O'ktamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yorqin vakillaridan biri bo‘lgan Amiriy ijodi har tomonlama tahlil qilinadi. Shoirning adabiy merosi, uning she’riyatida aks etgan janrlar, mazmun va shakl jihatlari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Amiriy asarlarida  lirika  ustuvorligi,  g‘azal  janrining  yetakchi  o‘rni  hamda  an’anaviy  va individual  poetik  xususiyatlar  ochib  beriladi.  Tadqiqot  davomida  shoir  ijodining o‘zbek mumtoz adabiyoti rivojidagi ahamiyati asoslab beriladi.