FAZLIY NAMANGONIYNING VA “MAJMUAI SHOIRON” ASARI. - Toʻxtasinova Dilbar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 19-asr boshlarida ijod qilgan shoir, tarixchi va tazkiratnavis  Fazliy  Namangoniy  hamda  uning  “Majmuai  shoiron”  nomli  tazkirasi ilmiy-nazariy  asosda  tahlil  qilinadi.  Asarning  mazmuni,  janrlari,  adabiy  va  tarixiy ahamiyati yoritilib, 19-asr Qo‘qon adabiy muhiti hamda Markaziy Osiyodagi she’riyat an’analari nuqtayi nazaridan uning o‘rni baholanadi.