POLIGRAFIYA SANOATIDA ISHLOVCHI ISHCHILARNING MEHNAT SHAROITLARINING GIGIYENIK XUSUSIYATLARI - Homidov Obid Umedjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  poligrafiya  sanoatida  ishlayotgan  ishchilarning  mehnat sharoitlari gigiyenik nuqtai nazardan baholanadi. Poligrafik jarayonlarda uchraydigan fizik,  kimyoviy,  ergonomik  va  biologik  omillarning  ishchilar  salomatligiga  ta’siri o‘rganiladi.  Shuningdek,  ishlab  chiqarish  sanitariyasi  talablari,  xavf  omillarining gigiyenik  nazorati,  mehnat  muhofazasi  chora-tadbirlari  hamda  zararli  omillarni kamaytirish  bo‘yicha  ilmiy  asoslangan  profilaktik  tadbirlar  yoritilgan.  Tadqiqot natijalari poligrafiya sanoatida ishchilarning sog‘lig‘ini saqlashda kompleks gigiyenik yondashuv muhimligini ko‘rsatadi.