NEMIS TILI LEKSIKOGRAFIYASINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - G‘opporov Doston (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada nemis tili leksikografiyasining shakllanish tarixi, uning klassik ilmiy tamoyillari, korpus lingvistikasi, elektron lug‘atlar, multimediya platformalari  va  zamonaviy  ta’limdagi  o‘rni  keng  yoritiladi.  Nemis leksikografiyasining  bugungi  kun  tendensiyalari, uning texnologik  rivojlanish  bilan uyg‘unlashuvi hamda til o‘rganuvchilarga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi.