TERMINOLOGIK LEKSIKOGRAFIYA - Abdurahmonova Ozoda, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.    Ushbu  maqolada  terminologik  leksikografiyaning  shakllanishi, taraqqiyot asoslari, terminlarning ilmiy talqini, lug‘at tuzishning uslubiy va nazariy tamoyillari  hamda  o‘zbek  tilidagi  termin  yaratish  jarayonida  kuzatilayotgan muammolar  yoritiladi.  Shuningdek,  zamonaviy  axborot  texnologiyalari  asosida elektron terminologik resurslarning rivojlanish yo‘nalishlari tahlil etiladi.