SIFATLI TA’LIM – YOSHLARNING KELAJAGI, MILLATNING TARAQQIYOTI - Malikа G‘avsitdinova Xayrullo qizi; B.A. Tillayev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sifatli ta’limning yoshlar intellektual, kasbiy va  ma’naviy  rivojlanishidagi  o‘rni,  shuningdek,  millat  taraqqiyotini  ta’minlashdagi strategik  ahamiyati  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Globallashuv  va  raqamli  transformatsiya jarayonlari shiddat bilan kechayotgan bugungi kunda ta’lim sifatini oshirish masalasi O‘zbekistonning  eng  ustuvor  yo‘nalishlaridan  biri  bo‘lib,  raqobatbardosh  inson kapitalini  shakllantirishning  asosiy  omili  hisoblanadi.  Maqolada  sifatli  ta’lim tushunchasining  nazariy-metodik  asoslari,  xalqaro  mezonlar,  yoshlar  salohiyatini rivojlantirishga ta’siri, pedagogik kompetensiyalar, raqamli ta’lim texnologiyalarining o‘rni keng yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda oxirgi yillarda amalga oshirilayotgan ta’lim  islohotlari,  ularning  mazmuni  va  samaradorligi  tahlil  qilinib,  ta’lim  tizimini modernizatsiya  qilishning  istiqbollari  bo‘yicha  ilmiy  xulosalar  beriladi.  Tadqiqotda taqqoslama,  tizimli  yondashuv  va  analitik  metodlardan  foydalanilgan  bo‘lib,  sifatli ta’limning  barqaror  milliy  taraqqiyotga  xizmat  qiluvchi  asosiy  omil  ekanligi  ilmiy asoslab beriladi.