BOBURNOMADA TABIAT TASVIRI - Adihamova Mohichehra (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola Boburnomadagi tabiat tasviriga bag‘ishlangan bo‘lib, unda Bobur asarida tabiatning san’atkorona, go‘zal va detallarga boy tasviri o‘rganiladi. Bobur o‘z asarida tabiatni nafaqat fon sifatida, balki inson ruhiy olami va hissiyotlarini aks ettirish vositasi sifatida ham ko‘rsatadi.  Maqolada  Boburning  bog‘lar,  daryolar,  tog‘lar,  gullar  va  qushlar  kabi elementlarni tasvirlash uslubi, ularning obraziy va semantik ma’nolari tahlil qilinadi.  Shu  bilan  birga,  tabiat  tasviri  Bobur  hayotidagi  voqealar  bilan  bog‘liq  holda, tarixiy  va  madaniy  kontekstda  ham  o‘rganiladi.  Tadqiqotda  Boburning  tabiatga bo‘lgan mehr-muhabbatini, uning badiiy didi va falsafiy qarashlari orqali o‘quvchiga yetkazish maqsad qilinadi.