NUTQIY AGNOZIYALARDA QOBIQNING PRAKSIS MAYDONLARIDAGI APRAKSIYALARNING KO‘RINISHI - Xamidova Gulchexraxon Poziljanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  pariyetal-temporal  aloqalar  shikastlanishi nafaqat  afaziyaga,  balki  agnoziya  va  apraksiya  buzilishlariga  ham  olib  kelishi,  bu aloqalar shikastlanishining ta’siri ba’zi insonlarda afaziya belgilari, boshqalarida esa agnoziya  yoki  apraksiya  belgilari  ko‘proq  namoyon  bo‘lishi  oqibatida  nutq  ishlab chiqarishga  javob  beradigan  miya  strukturalari  murakkab  harakat  aktlarini rejalashtirish va bajarishda ham muhim vazifa bajarishi izohlangan.