ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING “MUBAYYIN” ASARI MAZMUNI, MOHIYATI VA ILMIY MEROSDAGI O‘RNI - Turg‘unova Sevinchbonu Farhod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  Zahiriddin  Muhammad  Boburning  “Mubayyin”  asari mazmuni, tuzilishi, yaratilish sabablari va uning tarixiy-ijtimoiiy ahamiyati yoritilgan. Maqolada asarning tahorat, namoz, ro‘za, zakot, haj va oilaviy huquq kabi asosiy fiqh mavzulariga bag‘ishlangan bo‘limlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Bobur asarni sodda va xalqchil tilda yozganining ahamiyati, uning o‘zbek adabiy tiliga qo‘shgan hissasi va fiqh  ilmidagi  o‘rni  ko‘rsatib  berilgan.  Maqola  asarning  diniy-amaliy  qo‘llanma sifatidagi qadrini ochib beradi hamda Bobur ilmiy merosining keng qamrovli ekanini ta’kidlaydi.