ABDULG‘OZIY BAHODIRXONNING “SHAJARAYI TAROKIMA” ASARI - Mamajonova Mohiraxon (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Abdulg‘oziy Bahodirxonning “Shajarayi tarokima” asari siyosiy-tarixiy manba sifatida tahlil qilinadi. Asarning yaratilish tarixi, mazmun-mohiyati,  uslubiy  xususiyatlari va  o‘zbek  adabiyoti hamda  tarixshunosligi uchun tutgan o‘rni yoritiladi. Shuningdek, asarda turkiy qabilalar tarixi, nasabnomasi va davlat boshqaruvi haqidagi ma’lumotlarning ilmiy ahamiyati tahlil qilinadi.