NODIRA HAYOTI VA IJODI. G'AZALLARI TAHLILI - Ibrohimova Dilshodaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  Nodirabegimning  hayoti  va  ijodi  keng  yoritilgan.  Unda shoiraning  ma’rifatparvarlik  faoliyati,  davlat  arbobi  sifatidagi  xizmatlari,  adabiy merosining  janr  xususiyatlari  hamda  g‘oyaviy-badiiy  ahamiyati  ochib  beriladi. Nodiraning muhabbat, vafo, insoniylik kabi yuksak fazilatlarni ulug‘lovchi she’rlari tahlil qilinib, ularning mumtoz adabiyotimiz rivojidagi o‘rni asoslab berilgan. Maqola o‘quvchilarga Nodira shaxsiyati va ijodiy merosini chuqurroq anglash imkonini beradi.