ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING LIRIK MEROSI - Isaqova Mohlaroy (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Temuriylar avlodidan bo'lgan ulug' shoh va shoir hayoti va ijodi, davlatda olib borgan ijtimoy-siyosiy ishlari haqida ma’lumot berilgan. Shu  bilan  birga  maqolaning  asosiy  maqsadi  Boburning  lirik  merosini:  g'azallari, ruboiylarini  o'rganishdan  iborat.  Bobur  she’riyatining  mavzu  doirasi,  undagi  inson ruhiyati tasviri, vatanga muhabbat, ishqiy lirika, tasavvufiy qarashlar hamda badiiy mahorati yoritilgan. Shoirning lirik ijodidagi o‘ziga xos uslub, qalb kechinmalari va turkiy  she’riyat  ravnaqiga  qo‘shgan  hissasi  ilmiy  adabiyotlar  hamda  asar  matnlari asosida  tadqiq  etiladi.Shuningdek,  Bobur  lirikasining  o‘zbek  mumtoz  adabiyoti an’analari  bilan  aloqasi  va  o‘ziga  xos  yangiliklari  ilmiy  manbalar  asosida  ko‘rib chiqiladi.