MANTIQIY REGRESSIYA YORDAMIDA SPAM XABARLARNI ANIQLASH - Abduhoshimov Shahriyor Baxodir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  ishda  mantiqiy  regressiya  (logistic  regression)  usuli  yordamida  spam xabarlarni aniqlash masalasi o‘rganiladi. Mantiqiy regressiya – bu tasniflash algoritmi bo‘lib, kiruvchi ma’lumotlar asosida xabar spam yoki spam emasligini ehtimollik bilan baholaydi.  Ishda  turli  matnlarni  oldindan  qayta  ishlash,  so‘zlarni  vektorlarga aylantirish va modelni o‘rgatish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Modelning samaradorligi aniqlik,  to‘g‘ri  tasniflash  va  F1-skori  orqali  baholangan.  Tadqiqot  natijalari  shuni ko‘rsatadiki, mantiqiy regressiya oddiy, ammo samarali usul bo‘lib, kichik va o‘rta hajmdagi  ma’lumotlar  to‘plamida  spam  xabarlarni  aniqlash  uchun  yetarli  darajada ishlaydi.