TILNING JAMІYAT HAYOTIDAGI O‘RNI VA UNING IJTIMOIY MOHIYATI - Najmiddinova Mubina; Kabulova U (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya  :  Mazkur  maqolada  tilning  jamiyat  hayotidagi  o‘rni  va  uning ijtimoiy mohiyati haqida umumiy ilmiy tushuncha beriladi. Shuningdek, unda tilning asosiy  funksiyalari,  ularning  mazmun-mohiyati  hamda  ijtimoiy-madaniy taraqqiyotdagi ahamiyati nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada tilning funksiyalari izchil yoritilib, ularning jamiyatdagi vazifaviy roli hamda inson tafakkuri va muloqot jarayonlaridagi  o‘rni  haqida  fikr  yuritiladi.  Ushbu  tahlillar  asosida  tilning  jamiyat taraqqiyotini belgilovchi muhim omil ekani ilmiy asosda ko’rsatilib beriladi.