TADBIRKORLIK UNIVERSITETLARIDA INFRATUZILMALARNI BOSHQARISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Ismoilov Shukurulloh Habibulloh o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada tadbirkorlik universitetlarida infratuzilma tizimini samarali boshqarishning  nazariy  va  amaliy  asoslari  yoritilgan.  Hozirgi  davrda  oliy  ta’lim muassasalari faoliyatida infratuzilma nafaqat moddiy-texnik baza, balki innovatsion, axborot  va  tashkiliy  imkoniyatlarni  o‘zida  mujassam  etuvchi  muhim  omilga aylanmoqda.  Tadqiqotda  boshqaruv  mexanizmlarini  modernizatsiya  qilish,  raqamli texnologiyalarni joriy etish, shuningdek, davlat-xususiy sheriklik asosida infratuzilma rivojini  jadallashtirish  yo‘llari  tahlil  qilingan.  Maqola  yakunida  infratuzilmani rivojlantirishda  samaradorlik  ko‘rsatkichlarini  oshirish  bo‘yicha  ilmiy  asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.