YORITISH JIHOZLARINI TANLASH - Nuriddinov Sardor Boboyarovich; Ro’zimurodov Ozodbek Shuhrat o’g’li; Qodirboyev Shohruz Komiljon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada gidroenergetika va issiqlik texnikasi obyektlari uchun yoritish tizimlarini  loyihalashning  texnik  va  funksional  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Yoritish tizimlarining energetik samaradorligi, texnik ishonchliligi hamda xavfsizlik talablari o‘rganilgan.  Shuningdek,  obyekt  turi  va  ish  sharoitiga  qarab  yoritishning  optimal ko‘rsatkichlarini  tanlash  mezonlari  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida energetika  inshootlarida  samarali  yoritish  tizimlarini  loyihalash,  energiya tejamkorligini  oshirish  va  ekspluatatsion  xarajatlarni  kamaytirish  bo‘yicha  amaliy tavsiyalar keltirilgan[1,2].