SOHIBQIRON YOʻLI: AMIR TEMURNING HAYOTI VA MEROSI - Anarkulova Zubayda Fayzullo qizi; Abdusattorova Diyora Oybekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  ulugʻ  sarkarda  Amir  Temur  hayoti,  siyosiy faoliyati va tarixiy merosini yoritadi.Maqola uning yoshlik davri,harbiy yurishlari va Samarqandni  oʻz  davlati  poytaxtiga  aylantirish  yoʻlidagi  qiyinchiliklari  tahlil qiladi.Tarixiy manbalar asosida uning dunyo tarixida tutgan oʻrni va ahamiyatini ham oʻrganadi.