JARIMA JAZOSI: MUAMMOLAR, ECHIMLAR VA ISTIQBOLLARI - Xurramov Sarvar; Irnazarov Shuhrat (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Jarima  jazosi  –  jinoyat  va  ma’muriy  huquq  tizimida qo‘llaniladigan  moliyaviy  jazosidir.  Jinoyat  kodeksi  va  Ma’muriy  javobgarlik to‘g‘risidagi  kodeksda  jarima  tushunchasi  hamda  miqdori  belgilangan.  Jinoyat huquqida jarima jinoyat sodir etganlik uchun asosiy jazolardan biri sifatida qo‘llanadi, to‘lanmasa unga boshqa jazolar bilan almashtirish tartibi ko‘zda tutilgan. Ma’muriy huquqbuzarliklarda jarima jarayonida davlat hisobiga undiriladigan moliyaviy miqdori sifatida  belgilanib,  uning  miqdori  bazaviy  hisoblash  miqdoriga  bog‘liq  holda belgilanadi.