VENGRIYA MUSIQA TA’LIMI - Adiljonova Oyistaxon Baxtiyorjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  Vengriya  musiqa  ta’limi  tizimining  shakllanish  bosqichlari, uning pedagogik va metodik asoslari hamda zamonaviy rivojlanish jarayonlari ilmiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Vengriya  musiqa  pedagogikasining  asoschisi  hisoblangan Zoltán  Kodály  tomonidan  ishlab  chiqilgan  Kodály  metodining  nazariy  asoslari, musiqiy savodxonlikni rivojlantirishdagi ahamiyati va bugungi kunda xalqaro musiqa ta’limi tizimidagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada Vengriya tajribasining O‘zbekiston musiqa ta’limi jarayoniga tatbiq etish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi.