TAʼLIMDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI VA ULARDAN SAMARALI FOYDALANISH - I.M. Sirojiddinova; Sh.T. To‘xtamurodova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ta’lim  jarayonida  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ularning o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatiga ta’siri,  shuningdek,  ta’lim  samaradorligini  oshirishga  xizmat  qiladigan  innovatsion vositalar  tahlil  qilingan.  Raqamli  pedagogika,  onlayn  ta’lim  platformalari,  sun’iy intellektdan  foydalanish,  multimediya  vositalari,  virtual  va  aralash  ta’lim  kabi yondashuvlar  misollar  bilan  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki, texnologiyalarni  to‘g‘ri  va  maqsadli  qo‘llash  o‘quv  jarayonini  individuallashtirish, ko‘nikma  va  malakalarni  mustahkamlash  hamda  o‘qitish  samaradorligini  sezilarli oshirishga yordam beradi.