"BOZOR SHAROITIDA MARKETINGNING AHAMIYATI" - Turdiqulova Hafiza Begmatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  bozor  iqtisodiyoti  sharoitida marketingning  tutgan  o‘rni,  uning  xo‘jalik  yurituvchi  subyektlar  faoliyatiga ko‘rsatadigan  ta’siri  hamda  raqobatni  kuchaytirishdagi  ahamiyati  ilmiy  jihatdan yoritilgan.  Tadqiqotda  marketingning  asosiy  funksiyalari  —  bozorni  o‘rganish, iste’molchi  ehtiyojlarini  aniqlash,  mahsulotni  to‘g‘ri  joylashtirish,  narx  belgilash strategiyalari,  kommunikatsion  siyosat  hamda  sotuv  jarayonlarini  boshqarish  kabi jihatlar  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  zamonaviy  marketing  konsepsiyalari,  raqamli texnologiyalarning  marketingga  kirib  kelishi,  korxonalar  faoliyatidagi  innovatsion marketing yondashuvlari o‘rganilgan.