SO‘FI OLLOYORNING “SOBAT UL-OJIZIN” ASARIDA SHARIAT ILMINING ZARURLIGI MASALASI - Xolmurodova Odinaxon Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  “Sabotul  ojizin”  asari  XVII–XVIII  asrlarda  yashagan  So‘fi Ollohyor  ijodiga  mansub  bo‘lib,  musulmonning  e’tiqodi,  amaliy  ibodatlari  va ma’naviy kamolotini sodda, xalqchil tilda yoritadi. Asarda shariat ilmlari uch qismga — aqida, amal va haqiqatga ajratilib, ularning uzviy bog‘liqligi va qalb bilan uyg‘unligi ta’kidlanadi.  Muallif  e’tiqodning  mustahkamligi,  shariatga  rioya  va  qalb  pokligini haqiqiy buzuruk insonning asosiy mezoni sifatida ko‘rsatadi. Asar nafaqat tasavvufiy, balki fiqhiy va axloqiy ta’limiy qadriyatlarni ham o‘zida mujassam etadi.