“BOBURNOMA” ASARIDA BADIIY OBRAZLAR VA ULARNING ESTETIK AHAMIYATI - Xolmurodova Odinaxon Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Zahiriddin  Muhammad  Boburning “Boburnoma”  asarida  badiiy  obrazlar  qanday  yaratilgani,  ularning  turlari  va funksiyalari tahlil qilinadi. Muallifning estetik idroki va badiiy tafakkuri orqali tarixiy voqealar,  shaxslar,  tabiat  manzaralari,  jang  va  safar  sahnalari  hamda  ichki  ruhiy kechinmalar  badiiy  tarzda  jonlantirilganligi  ko‘rsatiladi.  Shuningdek,  Boburning hayotiy  haqiqat  va  badiiy  tasavvur  uyg‘unligini  ta’minlab,  o‘quvchiga  muayyan g‘oyaviy va estetik mazmunni yetkazishdagi mahorati yoritiladi.