RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING IJOBIY VA SALBIY JIHATLARI - Qurbonova Durdona Jamilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  texnologiyalardan  foydalanishning afzalliklari  va  kamchiliklari  tahlil  qilingan.  Raqamlashtirish  jarayonining  ta’lim, iqtisodiyot  va  ijtimoiy  hayotdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  raqamli  xavfsizlik, internetga  qaramlik,  raqamli  tafovut  kabi  salbiy  jihatlar  ham  ilmiy  asosda  ko‘rib chiqilgan.  Tahlillar  asosida  raqamli  savodxonlikni  oshirish  va  texnologiyalarni me’yorida qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.