UMUMIY O‘RTA TA’LIM RAHBARLARI ORASIDAGI QO‘RQUVLARNING O‘ZIGA XOSLIGI - Zafarova Nargiza Anvarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  muassasalari  rahbarlari orasida  uchraydigan  qo‘rquvlarning  psixologik  xususiyatlari, ularning  kelib  chiqish sabablari va boshqaruv jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Ta’lim muassasasi rahbarlari duch  keluvchi  tashkiliy  bosim,  nazorat  organlari  talablari,  jamoa  bilan  ishlash jarayonida yuzaga keladigan muloqot muammolari hamda ijtimoiy kutishlar natijasida shakllanadigan  qo‘rquvlarning  o‘ziga  xos  jihatlari  yoritib  beriladi.  Shuningdek, qo‘rquvni  kamaytirish  va  liderlikni  mustahkamlashga  qaratilgan  metodik  tavsiyalar ham berilgan.