FUQAROLAR MUROJATINI KO‘RIB CHIQISH TARTIBI VA FUQAROLARNING MUROJAAT QILISH HUQUQINING KAFOLATLARI - Kucharov Nurmuhammad Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  fuqarolarning  murojaat  qilish  huquqi, murojaatlarni  ko‘rib  chiqish  tartibi  va  ularning  amaliy  ahamiyati  huquqiy  hamda nazariy  nuqtai  nazardan  chuqur  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  davlat  organlarining javobgarligi,  murojaatlarni  ko‘rib  chiqish  mexanizmlarining  samaradorligi  va fuqaroviy  faollikni  kuchaytirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Maqola  fuqarolar murojaatlarining demokratik boshqaruvdagi o‘rni va ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi ahamiyatini ilmiy asosda ochib beradi.