MUBAYYIN ASRINING MANBA SIFATIDAGI DINIY-HUQUQIY AHAMIYATI - Sobirova Madina (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Bobur tarixiy asarlari, xususan “Mubayyin” asri doirasida uning diniy-huquqiy  qarashlari  o‘rganiladi.  Maqolada  Boburning  shariatga  bo‘lgan munosabati, diniy qoidalar va ijtimoiy hayotga ta’siri tahlil qilinadi.  Shuningdek,  uning  diniy  e’tiqodlari  va  hukmronlik  davridagi  huquqiy qarorlarining  o‘ziga  xosligi,  mahalliy  va  islomiy  an’analar  bilan  uyg‘unligi  ko‘rib chiqiladi.  Maqola  orqali  Boburning  diniy  va  huquqiy  qarashlari  tarixiy  kontekstda tasvirlanib,  ularning  O‘rta  Osiyo  ijtimoiy-huquqiy  tizimiga  qo‘shgan  hissasi  ochib beriladi.