OGAHIYNING TARIXNAVISLIKKA QO'SHGAN HISSALARI. - Usmonova Hovoxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  XIX  asrning  taniqli  tarixshunosi  Ogahiyning  tarixshunoslik sohasidagi faoliyati va uning asarlari tahlil qilinadi. Ogahiy asarlarida O‘zbekiston va Markaziy Osiyo tarixi, siyosiy va ijtimoiy voqealar, shuningdek, mahalliy madaniyat va urf-odatlar bilan bog‘liq masalalar keng yoritilgan.  Maqolada uning tarixiy manbalarni tadqiq qilish usullari, faktlarni tekshirish va ularni ilmiy mantiq asosida tahlil qilish yondashuvlari ham ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga,  Ogahiyning  ilmiy  merosi  va  zamonaviy  tarixshunoslikdagi  o‘rni  xulosalarga keltiriladi.