TURDI FAROG’IY G’AZALLARI VA MUXAMMASLARI TAHLILI - Abdurashidova Mohinur (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  XVII  asr  o‘zbek  adabiyotining  yorqin  vakillaridan  biri  — Turdi  Farog‘iy  ijodining  poetik    xususiyatlari  tahlil  qilindi.  Shoirning  g‘azal  va muxammaslari badiiy-uslubiy jihatdan o‘rganilib, ularning  til, tasvir, mazmun va ruhiy qatlamlari yoritildi. Farog‘iy lirikasida xalqona til, samimiy muhabbat kechinmalari, ijtimoiy  adolatsizlikka  munosabat,  falsafiy  mushohada  va  satirik  ohang  uyg‘unligi ochib  berildi.  Tadqiqot  davomida  shoir  asarlarida  uchraydigan  badiiy  vositalarning tabiiyligi  va  poetikta’sirchanligi  tahlil  qilinib,  Farog‘iy  ijodining  o‘zbek  mumtoz adabiyotidagi o‘rni ilmiy asosda dalillandi.