OGAHIY ADABIY MEROSI - Dexqonova Moxira G‘ayratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Muhammad  Rizo  Ogahiy  ijodining  o‘zbek mumtoz  adabiyoti  rivojidagi  o‘rni,  uning  tarixnavislik  merosi,  poetik  uslubi  va tarjimonlik faoliyatining o‘ziga xos jihatlari ilmiy tahlil qilinadi. Shoirning asarlarida badiiy  an’ana  va  tarixiy  voqelik  uyg‘unligi  yoritilib,  uning  ijodi  XIX  asr  Xorazm madaniy hayotining muhim manbasi sifatida baholanadi.