YOSHLAR ORASIDA STRESS HOLATLARINI YUZAGA KELISHI HAMDA DIAGNOSTIKA QILISH - Ravshanova Nigora Shuxratovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya:  Stress  –  bu  organizmning  har  qanday  xavf,  bosim  yoki  noxush holatlarga  javoban  namoyon  bo‘ladigan  fiziologik  va  psixologik  reaksiyasidir.  U qisqa muddatli (akut stress) yoki uzoq muddatli (surunkali stress) shakllarda bo‘lishi mumkin. Surunkali stress holatlari vaqt o‘tishi bilan yurak-qon tomir, endokrin, ovqat hazm qilish va immun tizimlarida turli buzilishlarga olib keladi.