XX ASRNING 1930–1980-YILLARIDA O‘ZBEKISTON RANGTASVIR SAN’ATI - Abduqaxorova Muslima Mirzabahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  XX  asrning  1930–1980-yillarida  O‘zbekiston rangtasvir san’atining shakllanishi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sovet  davri  mafkurasi  ta’sirida  yuzaga  kelgan  badiiy  yo‘nalishlar,  ijtimoiy  realizm uslubi  hamda  milliy  an’ana  va  zamonaviy  tasviriy  vositalarning  uyg‘unlashuvi yoritiladi.  Shuningdek,  davr  rangtasvirida  yetuk  ijodkorlarning  badiiy  izlanishlari, mavzu va janrlarning kengayishi, rang va kompozitsiya yechimlaridagi o‘zgarishlar tahlil etiladi. Maqolada O‘zbekiston rangtasvir san’atining mazkur davrdagi o‘ziga xos xususiyatlari va uning keyingi rivojiga ko‘rsatgan ta’siri ochib beriladi.