BANK KREDIT MUNOSABATLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBASIDAN FOYDALANISH YO`LLARI - Muxitdinov Ikromjon Xamid O'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bank kredit munosabatlarini takomillashtirishda rivojlangan  mamlakatlar  tajribasidan  foydalanishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari yoritiladi.  Rivojlangan  davlatlarda  kreditlash  tizimining  samarali  mexanizmlari, risklarni  boshqarish  usullari,  kredit  resurslaridan  oqilona  foydalanish  hamda  bank tizimi  barqarorligini  ta’minlashga  qaratilgan  ilg‘or  yondashuvlar  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  ushbu  tajribalarni  milliy  bank  tizimiga  moslashtirish  imkoniyatlari  va ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri asoslab beriladi.