XORIJIY INVESTITSIYANI JALB QILISHDA DAVLAT SOLIQ SIYOSATI - O’rmanjanova Mohina Tohirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Maskur  maqolada  O’zbekiston  Respublikasida  xorijiy investitsiyalarni  jalb  etishda  davlat  soliq  siyosatining  o’rni  va  ahamyati  yoritilgan. So’nggi  yillardasoliq  tizimining  soddalashtirilishi,  imtiyozlarning  kengaytirilishi handa stavkalarning pasaytirilishi xorijiy sarmoyadorlar uchun qulay sharoit yaratigani ta’kidlangan,  huquqiy  barqarorlik  va  shaffof  masalalarda  mavjud  malumotlar  ham tahlil etilgan. Maqolada soliq imtiyozlarining investitsiyalar hajmini oshirishdagi roli, xalqaro  tajribaga  asoslangan  soliq  siyosati  modellari  hamda  uzoq  muddatli investitsiyalarnijalb etish mexanizimlarini takomillashtirish takliflar keltirilgan.