ISLOM BANKI O`ZBEKISTONGA NEGA KERAK - Oribjonova Gavharoy Ahliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O`zbekiston  iqtisodiyotida    moliya    tizimini    diversifikatsiya  qilish, aholining turli qatlamlariga mos  bo`lgan moliyaviy  xizmatlarni  kengaytirish va  adolat  tamoyillariga    asoslangan    iqtisodiy    muhitni    yaratish  zarurati    ortib bormoqda.  Shu nuqtayi  nazardan, Islom  banki tizimini  joriy etish mamlakat  uchun  dolzarb  ahamiyat  kasb etadi.  Islom banklari  foizsiz  moliya  tamoyillariga  asoslanib, real  sektorni  rivojlantirish,  kichik  va    o`rta  biznesni    qo`llab  –  quvvatlash    hamda ijtimoiy  adolatni    ta`minlashda  muhim  ro`l    o`ynaydi.  Bundan  tashqari,  Islom bankchiligi  xalqaro  investitsiyalarni  jalb etish,  halol moliyaviy muhitni yaratish va aholini diniy e`tiqodlariga  mos  xizmatlar  ko`rsatish  orqali iqtisodiy  barqarorlikni   mustahkamlaydi. Shuning uchun  Islom banki  tizimini  O`zbekistonda rivojlantirish  nafaqat  iqtisodiy, balki ijtimoiy  va ma`naviy  jihatdan ham katta ahamiyatga  ega.